« terug naar vorige pagina

Nieuws

Inloopspreekuur uitgebreid

Vanaf 22 augustus kunt u op de dinsdagmiddag van 13:30-16:00 (voorheen 15:00-16:00) zonder afspraak terecht op het SOH- spreekuur.

Alleen toegankelijk bij de volgende problematiek en VOL is VOL (bij twijfel bellen aub):

Keelpijn, neusbloeding, neusverkoudheid, wonden, brandwonden (1e en 2e oppervlakkige brandwonden), inversietrauma van de enkel (voetzool naar binnen gedraaid, dus enkel naar buiten), acute netelroos, insectenbeten en tekenbeten, tand door de lip, blaasontsteking bij gezonde vrouwen,teenletsel teen II-V, bloeduitstorting onder de nagel aan de teen II tm V.


Bewegen op recept

Dagelijks een half uur matig intensief bewegen blijkt veel gezondheidswinst op te leveren. Er is voldoende wetenschappelijke bewijs over de positieve effecten van wandelen bij hart- en vaatziekten, diabetes, burn-out, angststoornissen en depressie.
Daarom starten we met een wandelgroep onder leiding van de POH-somatiek.
 
We nodigen u hierbij graag uit om hieraan deel te nemen! De wandelingen staan gepland op donderdagen van 12.30 – 13.30 uur.  
Start vanaf de Werf, Sluisdijk 30-04. 
 
De eerste bijeenkomst starten we met een korte uitleg over de wandelgroep. Let u op goed schoeisel en gemakkelijk zittende kleding.
Eerste datum is 6 april a.s. Opgave kan via: nienke@jousterhuisartsen.nl. 

 

 

 


Inloopspreekuur bij huisartsen in Joure moet bereikbaarheid verbeteren. ‘We krijgen zo’n 600 telefoontjes per dag’

Vanaf dit voorjaar kunnen alle 16.000 patiënten van de Jouster Huisartsen met milde gezondheidsklachten zonder afspraak terecht op het inloopspreekuur van de Spreekuurondersteuner Huisarts (SOH). Dit inloopspreekuur moet ervoor zorgen dat patiënten sneller en laagdrempeliger worden geholpen. Fabiënne van Tuinen, doktersassistente voor de huisartsenpraktijk, heeft de SOH-opleiding succesvol afgerond en is in november met het spreekuur – nu nog op afspraak – begonnen.

Lees meer