« terug naar vorige pagina

Griepvaccinatie

Heeft u van ons bericht gehad dat er geen griepvaccinatie meer voor u beschikbaar is? 

Ondanks onze dringende oproep aan de groep gezonde patiënten tussen de  60-69 jaar om de vaccinatiebrief dit jaar te negeren, is de opkomst dit jaar hoger geweest dan ooit. Dit heeft er voor gezorgd dat de voorraad griepvaccins sneller dan normaal opraakte. De griepvaccinaties zijn niet persoonsgebonden. We zijn er als praktijk vanuit gegaan dat een ieder die zich de afgelopen week heeft laten vaccineren, persoonlijk de weloverwogen keuze heeft gemaakt om de prik te halen. We kunnen hierbij vanuit maatschappelijk oogpunt geen mensen weigeren.

Er is sprake van overmacht doordat er landelijk en internationaal een verhoogde vraag is naar griepprikken. Niet alleen onze praktijk, maar het grootste deel van de Nederlandse huisartspraktijken kampt met een tekort aan griepvaccins. Om tot een evenredige landelijke verdeling te komen, konden wij als praktijk dit jaar maar een gelimiteerd aantal vaccins bestellen. De verwachting van het SNPG is dat er in december a.s. meer duidelijkheid zal zijn.

We kunnen deze situatie helaas niet veranderen en zullen onze uiterste best doen om u zo spoedig mogelijk te berichten over het vervolg.